Met je overtuigingen creëer je je realiteit, en andersom gesteld: je realiteit is een reflectie van wat je zelf ‘uitzendt’. Zo leidt de overtuiging ‘bij mij zal het wel misgaan’ of ‘ik heb ook altijd pech’ tot resultaten die matchen met die overtuiging. Met als gevolg dat je voortdurend wordt bevestigd in wat je toch al dacht. Een vicieuze cirkel.

Met andere woorden: je krijgt waar je om vraagt, dus kun je, in mijn ogen, maar beter vragen om dingen die je wél wil.

Als doorbraak-trainer ga ik, 1-op-1, met mensen aan de slag om te kijken waar hun belemmerende overtuigingen en onjuiste waarheden zitten.

Overtuigingen als ‘ik ben niet goed genoeg’, kunnen je leven domineren en kleuren zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Vaak zitten ze zo diep ingebakken, zo stevig verankerd, dat we ze niet meer herkennen. Het wordt ruis, white noise, behang. Altijd daar, zonder dat je je ervan bewust bent.

Als die patronen eenmaal boven tafel zijn, kunnen we ze gaan doorbreken. En afbreken. En daarna bouwen we weer op, maar dan patronen die waar zijn, die prettig voelen, die helpend zijn in plaats van belemmerend. Zo kan je je leven en je realiteit zelf creëren, vormgeven zoals jij dat wil. Omdat je het verdient. Omdat je weet dat je goed genoeg bent, en veel meer dan dat.

Met levens-veranderende resultaten.

Voor wie?

Ik train mensen die het gevoel hebben dat ze vastzitten, worstelen met van-alles-en-nog-wat, mensen die voelen dat het leven leuker en fijner kan zijn dan dat zij het beleven.

Dat doe ik in trajecten van 3 maanden en in die tijd gaan we dus de belemmerende gedachten, de muren, de horden, afbreken. Hiervoor gebruik ik verschillende methoden, methodieken en processen. Denk, naast de meer bekende gesprekstechnieken, hierbij ook aan Inner Child Work, NLP, visualisatie-oefeningen, geleide meditatie, Belief Tree proces, Freedom Formula, en nog veel meer. Mensen die met trauma’s kampen bied ik ook EMDR aan.

Zo’n training, hoe ziet die eruit?

Shift Happens (3 maanden)

We treffen elkaar in principe elke week en hebben dan een sessie van anderhalf (maximaal 2) uur. Het kan ook zijn dat we minder lang bezig zijn, dat hangt af van de behoefte van de persoon die ik train en z’n uithoudingsvermogen. Want zo’n sessie, da’s hard werken.

Een volledig traject bestaat uit 12 sessies. Na verloop van tijd kan het prettig zijn om de tijd tussen de sessies wat op te rekken, naar bijvoorbeeld 2 weken. Da’s een kwestie van maatwerk.

Shift Happens Light (5 weken)

Sommige mensen hebben zelf al heel wat emotionele training verricht, óf hebben reeds een 3 maanden traject gedaan, en kunnen misschien met minder toe dan 3 maanden. Voor hen bied ik ook kortere trajecten, van 5 sessies. Maar dat is eigenlijk alleen in uitzonderlijke gevallen, omdat een volledig traject pas echt zoden aan de dijk zet.

APK (eenmalig)

Tot slot bied ik nog de optie voor een eenmalige sessie. In zo’n gesprek onderzoeken we waar de patronen, de white noise, zich bevinden. Ik vergelijk zo’n enkele sessie met een eerste bezoek aan een sportschool. Je bekijkt de faciliteit, onderzoekt de apparaten, krijgt een rondleiding, maar je gaat nog niet daadwerkelijk trainen.

EMDR

Een in veel gevallen zeer effectieve methode voor het verwerken van (enkelvoudig) trauma.

Denk hierbij aan

  • Een traumatische ervaring in het verleden: ik heb iets ergs meegemaakt en daar heb ik last van
  • Behoefte aan versterking in het Nu: ik heb last van faalangst of durf geen presentatie te geven
  • Angsten en fobieën: angst voor de toekomst, vliegangst (etc.)