Charlotte Beumer

‘Nu gaat het beginnen. Eindelijk!’

Ik kan het gevoel nog oproepen als de dag van gisteren. Hoe blij ik was. De opwinding.

Ik zal een jaar of zes zijn geweest. Hooguit. En toen begon het. Toen kon ik gaan doen wat ik wilde doen. Waar ik zo naar verlangde. Doen wat me te doen stond.

Daar. Daar ligt ‘ie. Lonkend: mijn pad.
Pen mee. Vergeet het papier niet.
Schoenen aan en gáán.

Lezen, ja. Maar vooral: schrijven.

Ein-de-lijk.

Het alfabet. De eerste woordjes. Toen hele zinnen.
Het kon me niet snel genoeg gaan. Ik wilde van nul naar honderd in drie seconden.

Gretig als ik was verslond ik boek na boek, en schreef verhaal na verhaal, nog niet wetend waar het allemaal toe zou leiden. Kilometers aan geschreven tekst: lang en uitvoerig of juist beknopt tot op de centimeter. Blogs, columns en later zelfs hele boeken.

Ik schrijf dus ik besta, en dat doe ik dus al vanaf het moment dat ik het leerde. Dagboeken, bierviltjes, bonnetjes, mijn eigen arm, kladblokjes en schriften, wat ik ook maar onder handbereik had. Ik schreef overal op. En dat doe ik nog steeds.

Omdat anders mijn hoofd ontploft.

Mijn brein is een soort tennisballenmachine, die om de haverklap ideeën, taalgrappen, nieuwe woorden en rare verbanden afschiet.

Mede doordat ik gezegend ben met synesthesie (waarbij je zintuigen door elkaar heen zijn gegooid, alsof de stekkertjes net verkeerd -maar eigenlijk stiekem heel goed- zijn aangesloten) en HSP werkt mijn brein net even anders-dan-anders. Ik vind het dan ook heerlijk om aan de slag te mogen met creatieve uitdagingen als taglines, slagzinnen en six-word-story’s.

Spelen met taal, zoals een kind doet met klei.
Kneden. Omvormen. Woorden in de juiste volgorde zetten zodat de zinnen gaan pakken.
Raken. Treffen. Aankomen, in gang zetten, voor beweging zorgen.

Zinnen die je laten nadenken of lachen of die je armen vol zetten met kippenvel.  

Nu laat 1meter92 aan vrouw zich natuurlijk niet zomaar samenvatten, maar het is tóch gelukt:
Auteur, verhalenverteller, woordvormer, taalkleier, copydrinker, koffiewriter. Eigenzinnig, eigen stijl, anders-dan-anders. Energiek, levenslustig en vooral: rete-nieuwsgierig.
Ik breek graag regeltjes en ben dan ook geen fan van vanille.

Het leven is kort, en daarom doe ik zoveel mogelijk dingen die mij gelukkig maken. Lezen. Lekkere dingen bakken. Dansen door de keuken, samen met mijn twee kuikens. Tijd doorbrengen met vrienden en vriendinnen. Fysieke en mentale spierballen kweken met krav maga.

En dus vooral: schrijven.

Heel veel schrijven.